Annons
Nyheter

Vill öppna nytt Sporthotell

I går serverades den sista schnitzeln i Sporthotellet på Lassalyckan i Ulricehamn.
Men ägaren till rörelsen, Johnny Samuelsson, planerar redan för en ny start i en annan anläggning i Ulricehamn.
Nyheter • Publicerad 26 februari 2011
Snart semester. När Sporthotellet slår igen om några veckor väntar en välbehövlig semester för ägaren Johnny Samuelsson. Men samtidigt som avvecklingen på Lassalyckan nu inleds, tittar han på möjligheterna att starta en liknande verksamhet i annan lokal i Ulricehamn. ? Konceptet har visat sig fungera här, säger han.Foto: Christer Seldevall

Han är full av revanschlust då han möter upp i anläggningens restaurangdel. Förutom striden med fastighetsbolaget Ufsab genomgår Johnny Samuelsson en rehab-behandling efter en trafikolycka i somras.

Johnny Samuelsson har drivit verksamheten i Sporthotellet sedan fem år tillbaka i lokaler som hyrs av Ulricehamns kommuns fastighetsbolag. Förutom restaurang ingår även boende och konferensmöjligheter. Dessutom har spelningar arrangerats med svenska och utländska musiker.

Annons

Men den 1 april tar Weland Stål AB över fastigheten genom att köpa den av fastighetsbolaget. Därmed upphör Sporthotellet med sin verksamhet på Lassalyckan.

Försäljningen av fastigheten sker efter en infekterad strid mellan fastighetsbolaget och ägaren till rörelsen Sporthotellet AB. Striden slutade med förlikning vid tingsrätten.

UT har i flera tidigare artiklar speglat de olika turerna i denna process. Nu kommenterar huvudpersonen själv för första gången striden med fastighetsbolaget.

– Jag känner mig grundlurad av Ulricehamns kommun. Jag har startat upp och drivit en verksamhet här som fungerar. Detta till skillnad från tidigare försök i fastigheten. Vi har inga röda siffror och vi har nöjda besökare, säger Johnny Samuelsson.

– Vi ville köpa fastigheten i syfte att bygga ut den för att kunna utveckla verksamheten. Men det blev nej.

Förlikningen ser han som ett tecken på att kommunen medger att man gjort fel.

– Det visar att något varit galet i detta. Exempelvis fick vi inte ta del av prospekt som är en del av underlaget inför anbudsgivning.

Med striden med fastighetsbolaget i färskt minne försöker Johnny Samuelsson nu blicka framåt. Han har långt framskridna planer på att starta upp en liknande verksamhet i någon annan anläggning i Ulricehamn.

Framför allt är det en diskussion med företagaren som i dag driver hotellet Nyboholm som är aktuell.

– Vi är inte framme vid någon uppgörelse men det är bra diskussioner. Jag och min familj är etablerade här i Ulricehamn och vill stanna. Konceptet Sporthotellet har också visat sig fungera. Jag är övertygad om att vi kommer att hitta en lösning som gör det möjligt att köra igång en liknande verksamhet framöver.

Nyboholm är inte enda alternativet som Johnny Samuelsson tittar på. Men i nuläget vill han inte gå in på några detaljer.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons