Annons
Nyheter

Vill ha färdtjänst på lika villkor

Färdtjänsthandläggningen får kritik från ulricehamnare. Gunvor Segerqvist som blev nekad riksfärdtjänst och frågar sig hur bedömningen egentligen går till.
Nyheter • Publicerad 4 augusti 2011
Foto: Åsa Dahlberg

Från två olika håll får nu färdtjänsthandläggningen i Ulricehamn kritik. Gunvor Segerqvist blev nekad riksfärdtjänst efter att ha ringt en handläggare och redogjort för sina besvär. Dagen efter telefonsamtalet fick hon ett skriftligt nekande besked med motiveringen att hennes besvär inte var allvarliga nog att motivera riksfärdtjänst utan att hon kunde ta kollektiva kommunikationsmedel. Detta samtidigt som hon hade färdtjänst inom kommunen.

– När jag ringde sa hon först att jag var alldeles för sent ute med att ansöka om riksfärdtjänst. För att få ett jakande besked måste man tydligen ansöka långt i förväg, men för att få nej räcker det med några timmar, säger Gunvor Segerqvist.

Annons

Hon vänder sig särskilt mot att det i hennes fall inte gjorts någon i hennes tycke ordentlig utredning.

– Jag tycker att det ska vara lika för alla. Att det ska vara rättvist, säger hon.

I veckan tog UT även in en anonym insändare där färdtjänst handläggningen anklagas för att vara godtycklig och ske utan ordentligt underlag.

– Jag har inte själv blivit drabbad för jag behöver inte färdtjänst, men jag har bekanta som verkligen skulle behöva det och som fått avslag samtidigt som jag ser att vissa själva har bil och kör ibland men samtidigt åker färdtjänst, säger insändarskribenten till UT.

I artikeln nedan svarar Åsa Abrahamsson, handläggare, på kritiken.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons