Annons
Nyheter

Viktor ställer ut för första gången

Viktor Johansson gillar både målning och keramik. I veckan ställer han ut alster från sina tre år på gymnasiet på biblioteket.
Nyheter • Publicerad 2 februari 2011
Det är spännande att gjuta saker i gipsformar, men det är lika roligt att måla, tycker Viktor. FOTO: Anette Westerlund
Det är spännande att gjuta saker i gipsformar, men det är lika roligt att måla, tycker Viktor. FOTO: Anette WesterlundFoto: Anette Westerlund

Under de tre åren på estetiska programmet på Tingsholmsgymnasiet har Viktor Johansson från Älmestad skapat en hel del. När det blev dags att bestämma sig för inriktning på projektarbete valde han att ställa ut samtliga.

– Det är första gången jag ställer ut. Det blev biblioteket just för att det är många som passerar här under en dag och kanske ser det jag har gjort, säger han inför visningen.

Annons

Både keramik och målning är roligt, tycker han. Möjligen har man lite mer kontroll över det man gör i keramik-tekniken.

– Men får jag en idé så brukar jag försöka få ur mig den, antingen i målningen eller i keramiken.

Vad ska du göra efter gymnasiet?

– Jag funderar på Hellidens folkhögskola och bild och form. Där hoppas jag få lära mig fler keramiktekniker bland annat.

Viktors målningar och föremål ställs alltså ut på Ulricehamns stadsbibliotek veckan ut.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons