Annons
Nyheter

Vid växlande väder ratas tälten

I Ulricehamn har det inte gått någon nöd på campingplatserna. Växlande väder har minskat glassförsäljningen men gjort att det varit bra tryck på stuguthyrningen.
Nyheter • Publicerad 11 augusti 2011
Få baddagar i juli och växlande väder. ? Men våra gäster kommer hit oavsett väder, säger Johanna Ellinger på Skotteksgårdens camping
Få baddagar i juli och växlande väder. ? Men våra gäster kommer hit oavsett väder, säger Johanna Ellinger på Skotteksgårdens campingFoto: Sonja Rapinoja Johansson

För campingarna i Ulricehamn har sommaren varit ganska lik den förra. Vid solsken och torr mark har man däremot kunnat ana en uppåtgående tälttrend.

– Det har egentligen varit en dålig tältsommar. Men är det torrt i en vecka så dyker de upp, säger Jimmy Blomberg, föreståndare för Prångens camping.

Annons

Antalet baddagar i juli var till mångas besvikelse väldigt få. Bara ett par tre stycken. Det är dock inget som påverkat campingplatserna betydande.

– Det är väl att vi säljer mindre glass och dricka och därför har en mindre omsättning i butiken, säger Jimmy Blomberg.

På Vegby camping är de också förhållandevis nöjda med sommaren.

– Vi är nöjda med det vi har men självklart hoppas vi alltid på ännu bättre resultat, säger föreståndare Navil Abdulahad.

Föreståndaren Johanna Ellinger på Skotteksgårdens camping tycker också att det har varit god stämning på campingen trots vädret.

– Oavsett väder så kommer gästerna hit och kan koppla av. Det enda tråkiga är att folk inte kunnat bada så mycket, säger hon.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons