Annons
Nyheter

Vd dömd för rattfylleri

En vd för ett företag i Ulricehamn dömdes i veckan för rattfylleri till dagsböter. Tingsrätten i Borås ogillade däremot åtalet om smitning.
Nyheter • Publicerad 24 januari 2013

Det var i somras som vd:n backade på en parkerad bil på en parkeringsplats i Fristad. Vid tillfället var mannen berusad. Åtal vid Borås tingsrätt väcktes i november.

I förhör har vd:n erkänt rattfylleri men förnekat obehörigt avvikande från trafikolycksplats.

Annons

Enligt stämningsansökan hade mannen vid krocken en koncentration alkohol i utandningsluften om 0,38 milligram per liter, vilket motsvarar 0,7 promille i blodet. Straffet för rattfylleri är böter eller fängelse i högst sex månader.

I sin dom konstaterar rätten att vd:n vid händelsen erbjöd kontanter för reparation till ägaren av den påkörda bilen. Han försökte även nå en handläggare på försäkringsbolaget i syfte att ordna ersättning för skadorna på bilen.

Bilägaren, som märkte att mannen luktade öl, ville dock tillkalla polis. Det var då, för att slippa ett möte med polisen, som vd:n avvek från platsen.

Enligt rätten gjorde mannen allt som rimligen kan krävas med tanke på den sakskada han vållat. Därför ogillas åtalet om smitning.

Vd:n döms däremot för rattfylleri till 100 dagsböter å 1 000 kronor, alltså sammanlagt 50 000 kronor.

Då brottet kan ge fängelse som påföljd, ska vd:n även betala avgift till Brottsofferfonden.

Enligt styrelseordförande i det aktuella bolaget kommer domen inte inverka på vd:ns uppgifter i företaget.

Den nu dömde vd:n har tidigare dömts vid Borås tingsrätt för grovt rattfylleri.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons