Annons
Nyheter
Någon öppnade vattenkranarna på toaletterna i Stenbocksskolan och lät under en helg vatten för 20.000 kr rinna ut. Nu drabbar tilltaget eleverna själva.
Nyheter • Publicerad 10 februari 2010

En fredag, i slutet av januari, fick någon för sig att öppna 18 kranar på toaletter i Stenbocksskolan. Under hela helgen rann det för fullt ur dessa vidöppna kranar.

Ofoget upptäcktes först på måndagsmorgon och då var det givetvis en stor mängd vatten som gått ut i avloppet, lyckligtvis dock utan att orsaka översvämning i lokalen.

Annons

Jörgen Frostlund, rektor vid skolan, har beräknat den extra kostnaden för detta sabotage till någonstans mellan 15 000 och 20 000 kronor.

Denna kostnad drabbar inte undervisningen i skolan, den dras från den elevfond som skall komma eleverna till godo vid läsårets slut. Pengar som är avsatta för att täcka skadegörelser under året.

Jörgen Frostlund konstaterar att eleverna hittills under läsåret skött sig riktigt bra. Ur den 160 000 kronor stora fonden har, innan kranarna öppnades, tagits ut cirka 30 000 kronor. Nu blir det alltså ytterligare avdrag från eleverna gemensamma fond.

Någon polisanmälan är inte gjord. Inte ännu.

– Vi har fått in vissa tips om vem som har orsakat denna skadegörelse, säger Jörgen Frostlund. Först när vi är klara med vår utredning och efter att ha talat med den eller de berörda och deras föräldrar tar vi ställning till om vi skall polisanmäla händelsen.

Det som blir kvar av fonden när läsåret är slut får niorna använda i samband med skolavslutningen, till en fest, gemensam middag eller liknande. Pengarna skalll spenderas i skolan.

– I fjol, exemplifierar Frostlund, bjöd niorna in en artist som höll en konsert. Dessutom användes fondpengarna till att bjuda lärarna på middag. Pengarna räckte även till för att subventionera deras egen avslutningsmiddag.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons