Annons
Nyheter

Variationsrik vecka i hälsans tecken

Gummibandsträning och gladiatorhinderbana. Trygghetskarta och Kostföreläsning. Nästa vecka är det folkhälsovecka med en lång rad aktiveter.
Nyheter • Publicerad 27 september 2014

Kommunens folkhälsoplanerare Britt Thorell förklarar hur de har tänkt från arrangörernas sida:

– Det ska vara aktiviteter som är gratis, som är för alla och där man kan pröva på något nytt. Det ska vara en bredd och en blandning av aktiviteter. Det ska också vara en blandning av olika föreläsare. Målet är att främja goda levnadsvanor och öka den fysiska aktiviteten.

Annons

Arrangerar gör Ulricehamns kommun, regionens hälso- och sjukvårdsnämnd, Västergötlands idrottsförbund, och Sisu, i samarbete med föreningar, företag och privatpersoner.

Bland det digra programmet kan nämnas flera olika punkter. Som att gladiatorn Hero kommer till Stenbocksskolan och föreläser. Där går det även att pröva en hinderbana. Det går att testa gummibandsträning, pistolskytte, Zumba, våtvästträning, löpträning samt tyst och stilla vandring.

Vad ska du själv gå på?

– Lite av varje. Den 2 oktober är det en dag för äldres hälsa i Folkets hus där jag själv ska delta. Där presenterar vi en trygghetskarta där kommuninvånare kommer kunna gå in och rita in otrygga platser. Sedan är det en föreläsning med Magnus Hellman Driessen på hotellet som jag vill gå på och även föreläsningen med Tommy Svensson om att äta dig till ett hälsosammare liv kommer jag förmodligen gå på. Men jag har inte riktigt bestämt mig än.

Ur programmet

Hälsosamma mellanmål på eftermiddagen, Fritidsgården Forum

Prova på fortgjort träning, Tingsholmshallen

HLR-kurs för dig 16-25 år, Ungdomens hus

Sittgympa – styrka och rörlighet med gummiband som redskap, Blidsbergs bygdegård

Föreläsningen Ät dig till ett hälsosammare liv med Tommy Svensson, Ungdomens hus

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons