Annons
Nyheter

Varg på riksväg 40 vid Borås

En varg har setts av flera personer i Borås under tisdagskvällen.
Nyheter • Publicerad 8 januari 2013

Borås Tidning har under kvällen fått flera samtal om att en varg skymtats i Borås.

Vid 18-tiden sågs den vid rondellen vid Hedin bil på regementet.

Annons

Kort därefter sprang djuret mellan filerna på riksväg 40 i höjd med Coop Forum. Vargen vek sedan av upp mot Hulta.

Även polisen har fått in uppgifter om vargen och länsstyrelsens kontaktman och spårare är underrättad. Polisen menar att uppgiftslämnarna är högst trovärdiga.

I förmiddags såg Claes Elmgren vargen när den korsade riksväg 41 i höjd med hundkapplöpningsbanan.

– Den stannade och vände sig om och tittade tillbaka mot vägen just när den hade kommit över. Vi såg den tydligt och såpass nära, så det är inget snack om saken, det var en varg. Och vi var två i bilen som sa samma sak, säger han.

För Tommy Berglund, rovdjursspårare på länsstyrelsen i Halland, kommer iakttagelsen vid Kråkered inte som någon överraskning. Han har fått många vargrapporter i sitt område på senare tid, en del observationer talar om två vargar.

Senast i lördags observerades varg, men då bara en, mellan Burseryd och Håcksvik allra längs söderut i Svenljunga kommun.

– Att samma varg skulle kunna vara i Boråstrakten nu låter väldigt rimligt med tanke på hur en varg rör sig, säger han.

Däremot vet man inte om det är kringstrykande vargar som har observerats, eller om det handlar om en eller två individer som är på väg att bilda revir i Halland och Sjuhärad.

– Hade vi haft snö hade vi kunnat räta ut frågetecknen, då hade vi till exempel kunnat utläsa av spåren om vargen krafsar eller urinmarkerar. Men nu vet vi inte, säger Tommy Berglund.

Jonas Ekelund och Karin Samuelsson, BT

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons