Annons
Nyheter

Väntade beslut om Tranemo gymnasium

Kommunstyrelsen i Tranemo fattade under måndagen beslut om framtiden för Tranemo gymnasium.
Nyheter • Publicerad 9 januari 2012

Besluten gick i stort sett i linje med det förslag som tagits fram inför mötet. Anpassningar av utbudet kommer att göras för att uppfylla det sparbeting på 2,5 miljoner kronor som fullmäktige beslutade om i november förra året. Anledningen till att besparingar måste göras är minskat elevantal.

Komvuxutbildningen läggs ner vid skolan, något som berör de vuxenstuderande men inte ungdomseleverna. Medieinriktningen på samhällsprogrammet tas bort och elprogrammet, som i dag erbjuds både som traditionell gymnasieutbildning och lärlingsutbildning, kommer framöver enbart erbjudas som lärlingsutbildning.

- Tranemo Gymnasieskola har aldrig varit nedläggningshotad och är det inte nu heller. Skolan har stor betydelse för alla de Tranemoelever som vill läsa sin gymnasieutbildning på hemmaplan. Tranemo Gymnasieskola är också en viktig rekryteringsbas för både näringslivet i Tranemo kommun och Tranemo kommun som arbetsgivare och därför kommer skolan att finnas kvar, säger samtliga politiker i kommunstyrelsens presidium i ett gemensamt uttalande på måndagskvällen.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons