Annons
Nyheter

Våldtäktsåtal ogillas helt

En man i 30-årsåldern som stått åtalad för våldtäkt och grov kvinnofridskränkning frias helt av tingsrätten.
Nyheter • Publicerad 5 januari 2010

Kvinnan har i förhör beskrivit situationer där mannen med hjälp av sin kroppstyngd eller genom att hålla fast hennes armar övervunnit ett motstånd hos henne. Det ska främst ha gällt vid vissa typer av sexuella handlingar.

Mannen å sin sida har helt förnekat att den typen av sexuella handlingar förekommit.

Annons

Då kvinnan inte kan precisera exakt när våldtäkterna ägt rum, och exakt hur de gått till, anser rätten att det inte är möjligt att kontrollera några yttre omständigheter kring händelserna. Tingsrätten gör bedömningen att bevisningen mot mannen inte räcker och han frias helt.

När det gäller våld mot kvinnan finns det vittnen som sett sår och blåmärken på kvinnan. Även journalutdrag från ett läkarbesök visar att hon i oktober åsamkats skador.

Åtalet ogillas även på den punkten. Kvinnan har från förhör till rättegång ändrat flera av sina uppgifter. Sammantaget gör tingsrätten bedömningen att bevisningen inte har sådan styrka att den kan ställas utom allt rimligt tvivel att mannen gjort sig skyldig till misshandel.

Det var i oktober förra året som en polisanmälan gjordes mot mannen från Ulricehamn. Det var en närstående till kvinnan som lämnade in anmälan.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons