Annons
Nyheter

Vakantsatt kommunekolog kan försena planarbetet

För andra gången inom ett år mister Ulricehamns kommun en miljöanställd till Marks kommun.
Nyheter • Publicerad 7 mars 2013

Först var det den ordinarie kommunekologen i Ulricehamns kommun som genom en politiskt beslutad nedskärning fick tjänsten reducerad till att enbart omfatta lagstadgade uppgifter inom miljöområdet.

Övrigt miljöarbete som ingick i tjänsten skulle i stället vävas in i ordinarie kommunal verksamhet.

Annons

Som en konsekvens av detta sökte och fick kommunekologen jobb i Marks kommun. Formellt är tjänsten i Ulricehamns kommun vakant, då kommunekologen beviljats tjänstledigt.

För att klara de lagstadgade arbetsuppgifterna lades dessa ut som ett vikariat. Men nu har den som skötte dessa uppgifter sagt upp sin anställning för att istället börja jobba i Marks kommun.

Det betyder att kommunen inom några veckor står utan kompetens för två viktiga områden, dels strandskyddsärenden, dels detaljplanearbetet. Inom båda områdena krävs den kompetens som legat på kommunekologtjänsten.

Utan denna resurs kan en flaskhalsliknande situation. Dels vad gäller strandskyddsärenden, dels detaljplaneärenden, då nödvändigt beslutsunderlag kan bli svårt att få fram.

Therése Evertsdotter-Staaf, verksamhetschef miljö och samhällsbyggnad, ser dock ingen sådan risk.

– Det blir alltid ett besvärligt då en anställd slutar. Men jag ser ingen risk att planarbetet kommer att försenas, inte heller strandskyddsärendena. Jag räknar med att vi kommer att lösa situationen, säger hon.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons