Annons
Nyheter

Vägstrul upprör fastighetsägare

Stefan Andersson godkände nya vägen under förutsättning att Sanatorievägen stängdes.
– Varför gäller inte den överenskommelsen längre? frågar han nu verksamhetschefen för miljö och samhällsbyggnad.
Nyheter • Publicerad 14 september 2011
Det blev ingen permanent avstängning av Sanatorievägen som utlovats. FOTO: Pernilla Rudenwall Petrie
Det blev ingen permanent avstängning av Sanatorievägen som utlovats. FOTO: Pernilla Rudenwall PetrieFoto: Pernilla Rudenwall Petrie

För två veckor sedan kunde UT berätta att kommunen vill vänta med att genomföra alla delar i detaljplanen över Lassalyckan, eftersom det i nuläget inte blir en permanent stägning av Sanatorievägen. Något om fick Stefan Andersson, vars fastighetsbolag bland annat äger Villa Bogesund, att reagera.

– Varför gäller inte det jag och kommunen tidigare kommit överens om? Jag blev försäkrad om att Sanatorievägen skulle stängas av vid gränsen till min fastighet och bli park med gräsmatta. Det var en förutsättning för att jag skulle ge mitt godkännande, säger Stefan Andersson.

Annons

Den nya anslutningen till Lassalyckanområdet – Idrottsgatan – går strax bakom Villa Bogesund och eftersom flera av hans hyresgäster har sina sovrum åt den tidigare ostörda sidan så ville Stefan Andersson ha ett ordentligt bullerskydd åt det hållet, samtidigt som trafiken försvann på framsidan.

– Som det verkar nu så kan jag få trafik på tre sidor av huset och det var inte riktigt det som jag och projektchefen Mikael Zsiga kom överens om, säger Stefan Andersson.

Hans irritation har nu resulterat i ett brev till kommunstyrelsen och verksamhetschefen för miljö och samhällsbyggnad, där Stefan Andersson ger uttryck för sin förvåning och samtidigt ställer två konkreta frågor som han vill ha svar på.

– Jag trodde man måste följa detaljplanen – inte minst sedan den blivit fastställd i en demokratisk process som innebar en prövning hos regeringen, säger Stefan Andersson.

Vad är det som förvånat dig mest?

– Dels att jag blev informerad om detta via Ulricehamns Tidning. Det var så noga att jag skrev på pappren som innebar mitt godkännande, men nu verkar det inte vara viktigt att prata med mig. Men jag är också förvånad över att man låter andra markägare tolka hur avstängningen skall genomföras.

Kan du förstå synpunkterna om att det kan vara svårt med framkomligheten på Idrottsgatan?

– Om den utredning som legat till grund för vägens utformning visar sig vara bristfällig så får väl i första hand den nyanlagda vägen breddas och anpassas till gällande förhållanden.

1. Har kommunen, enskild tjänsteman eller politiker till annan/andra fastighetsägare givit löfte eller indikerat, att avstängningen av Sanatorievägen förbi Villa Bogesund, endast är preliminär? (Trots lagakraftvunnen detaljplan).

2. När kommer tidigare givna löften för att infria detaljplanen genom att riva upp asfalten och anlägga den parkyta som anges i detaljplanen att genomföras?

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons