Annons
Nyheter

Vackert i Nittorps kyrka

De som hade tagit sig till Nittorps kyrka för att lyssna till kören Canbrah gick inte hem besvikna. Det bjöds på avkopplande, vacker och stämningsfull julmusik.
Nyheter • Publicerad 19 december 2011
Foto: Labrini Stavrekas

Körledaren Karl-Johan Gollnik fick se kyrkan i Nittorp fyllas av förväntansfulla människor. Över 300 personer passade på att koppla av i julstressen genom att gå och lyssna till hans kör Canbrah. En kör som har medlemmar från olika samhällen i bygden.

- Underbart och roligt att så många väljer att komma för att titta på oss. Det är ett kvitto på att det vi gör är bra. Jag hoppas att de som är här kommer se det som en avkoppling och skänka en tanke till varför vi egentligen firar jul, säger Karl-Johan Gollnik.

Annons

Visst var det avkopplande att lyssna till Canbrah. Kören sjöng med stor värme och lämnade knappast någon oberörd. Konserten inleddes med Karl-Johans absoluta favoritlåt i juletid nämligen Jul jul strålande jul. Och när han själv sjöng O helga natt framkallade det gåshud hos många. Andra solister under programmet var Madeleine Zachrisson, Tina Andersson, Helene Lundberg och Susanne Nygren. Det bjöds på många traditionella låtar som gläns över sjö och strand och en stjärna lyser så klar. Men det fanns också lite nya kryddor i repertoaren.

- Lite nytt har vi men folk ska känna igen sin julmusik. Det handlar mycket om tradition så vi ändrar inte mycket, säger Karl-Johan.

Stämningsfullt och vackert var det. När det var dags att åka hem var det nog många som kände att julkänslan äntligen infunnit sig. Snön låg vit på marken och musiken hade värmt hjärtat. Och medlemmarna i kören kunde pusta ut. Caroline Hulander och Sabina Broman var yngst och hade precis avklarat sitt första framträdande med Canbrah. De hade fått mersmak.

- Svårt att säga vad man hade förväntat sig innan men vi var verkligen och det var jätteroligt, säger Sabina som även spelade flöjt.

- Det är extra kul att få sjunga när det är så mycket folk och tittar, säger Caroline.

Tjejerna skötte sig utmärkt likt de andra i Canbrah.

Labrini Stavrekas
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons