Annons
Nyheter

UT livesänder årets första luciakonsert i kyrkan

Snön har fallit, december har anlänt och det nalkas lucia. Nu på onsdag premiärspelar årets ensemble i Ulricehamns kyrka – och vem som helst kan ta del av de ljuva sångerna när UT direktsänder konserten på ut.se.
Ulricehamn • Publicerad 2 december 2021 • Uppdaterad 3 december 2021
Sanna Wiik bär kronan som årets lucia i Ulricehamn. Nu på onsdag kommer du kunna se ulricehamnaren och hennes följe när UT direktsänder årets första konsert i Ulricehamns kyrka. Arkivbild.
Sanna Wiik bär kronan som årets lucia i Ulricehamn. Nu på onsdag kommer du kunna se ulricehamnaren och hennes följe när UT direktsänder årets första konsert i Ulricehamns kyrka. Arkivbild.Foto: Pernilla Rudenwall

I fjol satte pandemin stopp för Ulricehamnsbygdens lucias sedvanliga turné. Men tack vare UT:s livesändning fick ulricehamnarna ändå ta del av de stämningsfulla tonerna genom rutan.

Det här året kommer luciatåget i vanlig ordning kunna uppträda på torg och i lunchmatsalar. Men den som inte kan besöka någon av de många spelningarna kommer ändå kunna lyssna på stämmorna. Nu står det nämligen klart att UT återigen livesänder den första i raden av konserter som framförs i Ulricehamns kyrka.

Annons

– Både Lions och deltagarna i luciatruppen gör under december månad en stor insats. Från UT:s sida är vi stolta medarrangörer så det känns naturligt att vi fortsätter sända även om det är tillåtet med publik i kyrkan. Jag hoppas att det blir det bästa av två världar här. Att de som känner sig trygga i kyrkan ser konserten på plats och att de som inte vill eller kan vara på plats hakar på hemifrån, säger Henrik Erickson, chefredaktör på Ulricehamns Tidning.

Klockan 19.00 på onsdag, den 8 december, är det dags. Då är det bara att bänka sig framför tv:n, datorn, paddan eller mobilen, surfa in på ut.se och njuta. Sändningen kommer också finnas tillgänglig för prenumeranter i efterhand på vår webb och i appen MinUT.

Evelina SegerqvistSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons