Annons
Nyheter

Ungdomstjänst straffet för våld vid Stenbocksskolan

En 16-årig pojke dömdes under onsdagen till ungdomstjänst efter att ha slagit och hotat en elev vid Stenbocksskolan.
Nyheter • Publicerad 17 augusti 2011

UT skrev i förra veckan om flera fall av misshandel, olaga hot och stölder som skett i anslutning till Stenbocksskolan i Ulricehamn under vårterminen. Dom i ett av fallen föll i dag vid Borås tingsrätt.

En 16-årig kille boende i Ulricehamns kommun döms på samtliga åtalspunkter. Det handlar om misshandel, olaga hot, ofredande, stöld och övergrepp i rättssak.

Annons

Misshandeln har 16-åringen erkänt. Det handlar om slag i ansiktet vid två tillfällen. Hoten och ofredandet har med pengar att göra. 16-åringen har velat ha pengar och cigaretter av sin tidigare kompis och har hotat att döda honom om han inte betalar. Vid ett tillfälle har han också tvingat målsäganden att krypa på knä framför honom.

Det allvarligaste brottet i raden är övergrepp i rättssak. 16-åringen har hotat med våld vid en eventuell polisanmälan. Påföljden för en vuxen som döms för det brottet är per automatik fängelse. Med tanke på pojkens låga ålder, och att han tidigare är ostraffad, bestäms straffet till 50 timmars ungdomstjänst. Han ska också betala 12 500 kronor för kränkning till den målsägande.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons