Annons
Nyheter
Två unga tjejer döms till ungdomstjänst och ungdomsvård efter skadegörelse och hot på ett behandlingshem i Ulricehamn.
Nyheter • Publicerad 12 februari 2010

Den 18 september förra året orsakade de stor skadegörelse på behandlingshemmet. De krossade porslin, klottade på väggarna, slog sönder en dörr och slängde ut mat. En av tjejerna döms för att ha hotat en behandlingsassistent för att få mediciner och pengar. Sedan ska de ha stulit en av behandlingshemmets bilar.

Den ena tjejen döms därför för hot mot tjänsteman, skadegörelse, stöld och tillgrepp av fortskaffningsmedel till ungdomsvård. Den andra tjejen åtalades också för hot mot tjänsteman men detta åtal ogillades alltså av tingsrätten. Dock döms hon för skadegörelse, stöld och tillgrepp av fortskaffningsmedel till ungdomstjänst i 40 timmar.

Annons

En av assistenterna har berättat i förhör hur hon gav en av tjejerna både mediciner och pengar, men att hon ändå inte lämnade behandlingshemmet utan riktade saxen mot henne. Behandlingsassistenten säger att situationen var mycket obehaglig och att hon blev rädd.

Tjejerna har gjort vissa erkännanden, men förnekar annat. De förnekar bland annat hot mot tjänsteman. Hon som höll i saxen säger att hon inte riktade den mot behandlingsassistenterna utan klippte av sladdar med den. Däremot erkänner de skadegörelse och bilstölden. Enligt en av tjejerna är bakgrunden till att de började bråka bland annat att personalen inte lät dem dela rum.

De båda åläggs också att betala skadestånd på 22 000 kronor till behandlingshemmet samt 15 500 kronor till ett försäkringsbolag.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons