Annons
Nyheter

Ung man häktad för Hökerumsbrand

En man i 18-årsåldern sitter häktad misstänkt för mordbrand. Polisen misstänker att mannen anlagt branden på sågverkstomten i Hökerum.
Nyheter • Publicerad 19 juli 2011
På morgonen den 19 juni återstod enbart eftersläckning för brandmännen vid det gamla sågverket i Hökerum.Foto: Frida Klingberg/BT

– Efter utredning har en ung man gripits och han sitter nu häktad. Det är en omfattande utredning där vissa delar lagts ned men det mannen nu misstänks för är mordbrand, bekräftar Stefan Gustafsson, platschef vid polisen i Ulricehamn.

Om den nu häktade mannen agerat ensam och om fler kan misstänkas vara inblandade är oklart. Polisen vill inte säga något mer om ärendet i nuläget.

Annons

– Det finns en del utredning kvar att göra, säger Stefan Gustafsson.

Det var tidigt på morgonen den 18 juni som det började brinna i ett av husen som hör till det som tidigare var ett sågverk. Huset ägs av Hökerum bygg och används som lager och förvaring av fordon. När räddningstjänsten kom till platsen var branden fullt utvecklad i ena änden av huset. Räddningstjänsten koncentrerade sig på att få ut fordon från fastigheten. Man lyckades få ut en del men ändå förstördes bland annat en husbil, en båt och två husvagnar.

Polisen misstänkte redan från början att branden var anlagd, bland annat för att ett fönster var krossat och att det brann mest i den delen av huset när räddningstjänsten kom fram.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons