Annons
Nyheter

Ulrika Geeraedts lämnar näringslivsbolaget

Efter två år som vd för Näringsliv Ulricehamn väntar en ny utmaning för Ulrika Geeraedts. Vid årsskiftet tillträder hon tjänsten som utvecklingsdirektör för nya Region Jönköpings län.
Nyheter • Publicerad 2 oktober 2014

Två kan tyckas vara en kort tid. Och egentligen hade Ulrika Geeraedts tänkt stanna längre än så på sitt nuvarande jobb. Men plötsligt dyker möjligheter upp, och då gäller det att passa på, resonerar hon.

Så när tjänsten som kommunchef i Ulricehamns kommun blev ledig för några månader sedan, så var det självklart för henne att söka.

Annons

– Men då var det någon som sett att jag sökte den tjänsten, som tipsade mig om tjänsten som utvecklingsdirektör i Jönköpingsregionen. Då insåg jag att det var något som verkligen lockade mig, säger hon.

Nyligen fick hon beskedet att hon fått jobbet, och nu i veckan informerade hon därför styrelsen för Näringsliv Ulricehamn om sitt beslut att lämna uppdraget vid årsskiftet.

– Jag ser verkligen fram emot detta. Uppgiften är både rolig och spännande. Och jag brinner för utvecklings- och tillväxtfrågor, säger hon.

Region Jönköpings län bildas vid årsskiftet och består av de 13 kommuner som tidigare ingick i Jönköpings län. Ulrika Geeraedts tillträder då som utvecklingsdirektör i regionen.

– Jag kommer att jobba med allt olika utvecklingsområden, exempelvis infrastruktur, näringsliv, kultur och turism, med mera. Vissa av de områdena är sådant jag ägnar mig åt redan i dag, som vd för Nuab, säger Ulrika Geeraedts.

Hon ser en fördel i sina tidigare erfarenheter, inte minst det nuvarande uppdraget som vd för näringslivsbolaget.

– Ulricehamns kommun ingår ju i Västra Götalandsregionen, så även i mitt nuvarande arbete ingår samarbete med regioner och att öka samarbetet mellan våra regioner tror jag är positivt för oss alla, säger hon.

Vad är du mest nöjd med under din tid som vd för Näringsliv Ulricehamn?

– Att vi har identifierat de huvudområden som vi särskilt ska jobba med och ökat antalet aktiviteter vi erbjuder. Att tidigare fastighetsbolagets verksamhet nu ingår i Nuab och att den delen kommit på fötter är jag också väldigt nöjd med. Och de goda relationerna med näringslivet känns också väldigt bra.

Mindre nöjd med?

Annons

–  Arbetet med att få till en cityutvecklare. Det området är något som tyvärr har släpat efter. Men inför nästa år ser det ljusare ut vad gäller cityutveckling.

Ulrika Geeraedts har bakgrund som chef, förändringsledare och projektledare för förändringsarbetet i Ulricehamns kommun. Hon har lång erfarenhet av internationellt arbete under elva år och har bland annat drivit egen kommunikationsbyrå i Sydafrika, USA och Nederländerna.

Ulrika Geeraedts är 42 år och bor i Ulricehamn med sin familj.

Den 1 januari 2015 blir Jönköpings län en egen region. Då ombildas Landstinget till en så kallad regionkommun och byter namn till Region Jönköpings län.

Den nya organisationen får ett brett uppdrag med ansvar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, kultur och utbildning, och även för att samordna utvecklingsinsatser inom områden som infrastruktur, näringsliv och arbetsmarknad. Det innebär också att Landstinget byter organisationsform och namn till Region Jönköpings län.

Den regionala utvecklingsdirektören arbetar på regiondirektör Agneta Jansmyrs uppdrag och ansvarar för Region Jönköpings läns utvecklings- och tillväxtarbete, som är en av två enheter i det nya regionledningskontoret. Enheten arbetar med näringsliv, arbetsmarknad, attraktivitet, trafik, infrastruktur och miljö.

Regionledningskontorets andra enhet är folkhälsa och sjukvård.

Christer Seldevall
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons