Annons
Nyheter

Ulricehamnspolitiker reser till Almedalen

Tips, uppslag och kontakter. Och så lite semester. För Ulricehamnspolitikerna finns det mycket som lockar i Almedalen.
Nyheter • Publicerad 29 juni 2014
Foto: 

På söndagen inleds Almedalsveckan i Visby. Då samlas politiker från hela Sverige för att mötas och diskutera samhällsfrågor. Från Ulricehamn är det flera politiker som väljer att åka. En av dem är Roger Wilhelmsson som sitter i kommunstyrelsen för moderaterna. Han berättar att han ser det som en inspirations- och utbildningsresa.

– Man får många nya inspel, nya lösningar på problem. Det är ju massa olika samhällsfrågor som diskuteras, säger han.

Annons

Roger Wilhelmsson var även i Almedal förra året, och säger att han blev imponerad över det han upplevde. Att det finns så många representanter från så många olika delar av landet, inte bara från politiskt håll, utan från näringsliv, organisationer och lobbyverksamhet är fascinerande.

– Det är en fantastisk kraftsamling av det offentliga Sverige, säger han.

En annan som åker dit är Ingvor Carlander från Miljöpartiet. Hon är en veteran i sammanhanget och har varit i Almedalen många gånger tidigare, men säger att det är extra spännande nu när det är valår.

– Det är klart att det känns extra viktigt, man kan få många tips på vad man kan göra i valrörelsen, säger hon.

Det tycker även Roger Wilhelmsson, även om han betonar att det är det allmänna intresset för att delta som är det viktigaste.

- Det är väl lite mer spännande när det är valår, men jag hade nog åkt ändå, säger han.

Både Roger Wilhelmsson och Ingvor Carlander säger att en av de stora anledningarna att åka till Almedalen är möjligheten att knyta nya kontakter.

– Som politiker ställs man ofta inför svåra frågor, då känns det bra att träffa andra så att man kan utbyta erfarenheter och se vad de hade gjort i liknande situationer, säger Ingvor Carlander.

Politikerna väljer själva att åka dit och får bekosta resan på egen hand. Men det är inte bara arbete på schemat för dem, många ser det som ett slags semesterresa kombinerat med utbildning.

– Vi är ett gäng som brukar åka och som besöker samma restaurang varje år, det är väldigt trevligt säger Ingvor Carlander.

Annons

Från Ulricehamn åker även politiker från Kristdemokraterna och Socialdemokraterna.

* Almedalsveckan är Sveriges största politiska mötesplats, i år arrangeras det 3308 evenemang vilket är rekord. Över 20 000 besökare väntas närvara.

* Den första Almedalsveckan hölls 1968, när dåvarande utbildningsministern Olof Palme talade ifrån ett lastbilsflak vid kruttornet i Almedalen.

* Sedan starten har Almedalsveckan vuxit explosionsartat. Från att bara ha omfattat partiledartalen hålls det nu mängder av seminarier med representanter från partier, företag och intresseorganisationer över hela Sverige.

Love Ahlstrand
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons