Annons
Nyheter
Småföretagen i kommunerna Ulricehamn och Borås har störst skattekraft i Sjuhärad. Detta enligt Företagarnas rapport Välfärdsskaparen.
Nyheter • Publicerad 11 september 2013

Småföretagarna och deras anställda i Ulricehamn står för trettio procent av inkomstskatteintäkterna på kommunal nivå enligt rapporten.

– Detta är mycket intressanta siffror som visar hur viktiga småföretagare är för stadens välfärd. Dessutom stöttar många småföretagare lokala aktiviteter, säger Jeanette Gustafsson, ordförande Företagarna Borås, i ett pressmeddelande.

De kommuner i Sjuhärad som hamnar i topp fem är Borås, Ulricehamn, Mark, Vårgårda och Tranemo. Totalt sett för Västra Götalands kommuner svarar de små företagen för 31 procent av kommunens inkomstskatteintäkter. Det kan jämföras med 25 procent för stora företag och 22 procent för offentlig sektor.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons