Annons
Nyheter

Ulricehamns politiska organisation hör till de billigaste i Sverige

Ulricehamn hör till de kommuner i Sverige som lägger minst pengar per invånare på sin politiska organisationen. I Tranemo är summan mer än dubbelt så stor.
Nyheter • Publicerad 6 augusti 2011

Politiken är billig i Ulricehamn. Det är faktiskt bara tolv kommuner i Sverige, de flesta av dem storstadskommuner, som uppvisar en mindre kostnad per invånare.

Ulricehamn lägger 433 kronor per invånare och år på politiken.

Annons

– Det beror på att vi har en slimmad politisk organisation här, säger kommunstyrelsens vice ordförande Mattias Josefsson (S).

Josefsson menar att det finns två sidor av myntet.

– Vi arbetar väldigt effektivt men samtidigt minskar det demokratiska inflytandet eftersom vi har relativt små resurser, säger han.

Förutom Lars Holmin och Mattias Josefsson är Roger Wilhelmsson och Inga-Kersti Skarland arvoderade på 50 procent.

– I Ulricehamn har kommunstyrelsen en större roll än i flera andra kommuner. Arbetet här omfattar hela kommunens verksamhet, säger Mattias Josefsson som tror att kostnaden under 2011 stigit.

– Det borde gå något uppåt de kommande åren. Jag tänker då på de nya beredningarna som tillkommit under kommunstyrelsen.

Tranemo hör tvärtom till de kommuner som lägger mest pengar per invånare, och klart mest i Sjuhärad. 910 kronor per invånare kostar politiken här.

Borås 394 kronor

Ulricehamn 433 kronor

Svenljunga 533 kronor

Bollebygd 633 kronor

Herrljunga 671 kronor

Mark 718 kronor

Tranemo 910 kronor

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons