Annons
Nyheter
Två internationella miljöprojekt där Ulricehamns kommun ingår beviljades nyligen stöd från EU.
Nyheter • Publicerad 2 december 2010

Målet för båda projekten är att öka andelen förnybar energi på regional och lokal nivå, samtidigt som man skapar tillväxtmöjligheter.

– Att växla upp kommunens miljöarbete genom att få in internationell kompetens och finansiellt stöd från EU är givetvis både utvecklande och viktigt för oss som kommun, säger kommunens internationella samordnare, Ulrika Geeraedts.

Annons

Det ena projektet handlar om att se vilken utvecklingspotential som finns på landsbygden och att stötta de lokala krafterna. Här finns deltagare från flera Europeiska länder.

Det andra projektet syftar till att vidareutveckla kommunens arbete kring energieffektiviseringar inom industrin. Här deltar representanter från Spanien, Italien och Danmark. Från svenskt håll ingår förutom Ulricehamn även SP, Sveriges tekniska forskningsinstitut.

Ulricehamns kommun har under en längre period haft ett antal samarbetsprojekt med Energimyndigheten och med andra kommuner i Sverige.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons