Annons
Nyheter
En man från Ulricehamn misstänks ha varit inblandad i hanteringen av nästan 1,5 kilo amfetamin. Nu åtalas mannen för grovt narkotikabrott.
Nyheter • Publicerad 5 juni 2014

Mannen har enligt åtalet under en period i början av april hanterat stora mängder narkotika genom innehav, förvaring, transport och försäljning. Detta ska bland annat ha skett i Ulricehamn.

Vid ett tillfälle, den 9 april, ska mannen ha varit inblandad i hanteringen av 1,5 kilo amfetamin. Enligt åtalet har mannen köpt narkotikan eller i vart fall försökt köpa den.

Annons

1,5 kilo amfetamin kan vara värt drygt 400 000 kronor i missbrukarled.

Enligt åtalet har ulricehamnaren, som är i 50-årsåldern, undersökt och hanterat partiet där det legat gömt vid en plats på en ort strax öster om Göteborg.

En annan man som är från Göteborg åtalas misstänkt för att ha förvarat samma narkotika och för att ha försökt sälja den.

Mannen från Ulricehamn misstänks för att under samma dag ha haft nära 50 gram amfetamin samt en mindre mängd cannabis i sin bil.

Ett par dagar tidigare misstänks han även ha sålt drygt 12 gram amfetamin till en man i Falköping.

Polisen har haft spaning på mannen och som bevisning åberopar åklagaren bland annat vittnesförhör med poliser som sett narkotikaförsäljning i Falköping samt hur mannen befunnit sig vid narkotikagömman i Göteborgstrakten.

Den misstänkte ulricehamnaren har förnekat inblandning i hanteringen av den gömda narkotikan. Han har inte varit vid någon narkotikagömma utan varit ute i terrängen för att kissa.

Chefsåklagare Urban Svenkvist har sagt till radio Sjuhärad att han uppskattar att männen riskerar fängelse på upp emot fyra år.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons