Annons
Nyheter

Ulricehamnare misstänks för bilrån

Tre män, varav en från Ulricehamn, begärdes på fredagen häktade misstänkta för att ha rånat en man på hans bil i Borås samt gjort inbrott i kiosken i Tvärred.
Nyheter • Publicerad 29 november 2013

Det var den 18 november som tre män i tjugoårsåldern överföll en man vid Ica Maxi i Borås. En av männen var maskerad med en sjal, skrev Borås Tidning efter händelsen, och sade sig även ha en pistol.

Offret såg dock aldrig något vapen.

Annons

Männen misshandlade mannen, tog hans mobiltelefon och hans bilnycklar varefter de försvann från platsen i mannens bil. Polisen sökte efter bilen men lyckades inte gripa männen vid råntillfället.

De tre män som nu är misstänkta för rånet ska enligt åklagaren känna varandra och ha påträffats i eller vid bilen någon vecka efter rånet. Männen greps på tisdagskvällen i Ulricehamns kommun.

– Det var inre spaning och i viss mån tekniska undersökningar som ledde till dem. Någon har gjort vissa medgivanden, men andra nekar och för närvarande vill jag inte gå in närmare på detta, har kriminalinspektör Hans Andrén sagt till Borås Tidning.

Mannen som utsattes för rånet tvingades uppsöka vårdcentral efter händelsen.

Utredaren Jan Sabel sa efter rånet till Borås Tidning att sådana här händelser är mycket ovanligt i Boråsområdet.

– Jag tror aldrig jag varit med om något liknande.

Männen misstänks även för ett inbrott i kiosken i Tvärred som skedde strax efter bilrånet.

De tre misstänkta är i 20-årsåldern och är tidigare dömda för brott.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons