Annons
Nyheter

Ulricehamnare får fängelse för fyllefärd – tog lastbilen till Ica

En ulricehamnare i 30-årsåldern skulle ta lastbilen till Ica och handla. När polisen gjorde en nykterhetskontroll visade det sig att mannen var kraftigt berusad. Nu döms mannen till fängelse.
Ulricehamn • Publicerad 16 februari 2023
Färden tog slut på Ica Maxis parkering för den kraftigt berusade ulricehamnaren som tog sin lastbil för att handla. Polisens kontroll visade på 1,68 promille alkohol i blodet.
Färden tog slut på Ica Maxis parkering för den kraftigt berusade ulricehamnaren som tog sin lastbil för att handla. Polisens kontroll visade på 1,68 promille alkohol i blodet.Foto: Johan Nilsson/TT

I polisförhör har mannen, hemmahörande på en ort i Ulricehamns kommun, berättat att han tagit sin lastbil för att åka till Ica Maxi i Ulricehamn för att handla.

En polispatrull stannar mannen på Icas parkering och vid en nykterhetskontroll visar det sig att mannen har 1,68 promille alkohol i blodet.

”Mannen har berättat att han druckit vodka och öl innan färden. Han kände sig påverkad och han tyckte själv att hans reaktionsförmåga var påverkad”
Ur polisförhöret
Annons

I förhör har mannen berättat att han druckit vodka och öl innan färden. Han kände sig påverkad och han tyckte själv att hans reaktionsförmåga var påverkad, men att han trots det hade kört flera kilometer innan han blev stoppad.

I Borås tingsrätt slås fast att det rör sig om grovt rattfylleri, vilket många gånger resulterar i ett straff på en månads fängelse. Vidare konstateras att brottet är av den arten att det är uteslutet med någon annan påföljd än fängelse och skriver följande:

Här saknas innehåll

”Med hänsyn till omständigheterna kring den aktuella körningen anser tingsrätten emellertid att brottet har ett straffvärdet motsvarande fängelse i två månader.”

Jens AugustinssonSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons