Annons
Nyheter

Ulricehamn tror på sommarskola

De elever som är intresserade ska kunna erbjudas undervisning. Det är utgångspunkten för sommarskola i Ulricehamn enligt Göran Nyman, chef för välfärd, lärande och samhällsutveckling i Ulricehamns kommun.
Nyheter • Publicerad 9 mars 2011

Sedan 2006 har kommuner och friskolor via skolverket kunnat söka bidrag för sommarskola. Nu satsar även Ulricehamns kommun på höjda betyg under ett par veckor i sommar. Än så länge är sommarskolan bara i utvecklingsstadiet, och ansökan till skolverket är ännu inte inlämnad. Men Göran Nyman är optimistisk.

- Tidigare har vi inte haft sommarskola i organiserad form, säger han.

Annons

Fram till i år har elever som fått underkända betyg och velat läsa upp dem fått göra mycket på egen hand. De har fått hänvisningar om vad de kan läsa, och fått skriva omprov under sommaren. Men nu är alltså tanken att det ska finnas hjälp att få på plats i skolan. Göran Nyman tror att det kan handla om ungefär 60 elever som under våren kommer få underkänt i ett eller flera ämnen. Då är både åttonde- och niondeklassare inräknade.

Han säger att sommarskolan är helt frivillig, och att förhoppningen är att så många som möjligt ska kunna delta. Men det finns också frågetecken att reda ut nu under planeringsstadiet. Personalfrågan är ett av dem. Det nya betygssystemet gör det också mer komplicerat. Göran Nyman tror att risken finns att färre elever klarar godkänt genom det nya systemet.

- Men på lång sikt tror jag att de högre kraven kommer att gynna utbildningsnivån.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons