Annons
Nyheter

”Ulf Svensson var mister landsbygden”

Efter beskedet att kommunpolitikern Ulf Svensson (MP) avlidit, kommer Miljöpartiet i Ulricehamn att lyfta fram delvis nya personer i kommunstyrelsen, samtidigt som det blir ändring även i kommunfullmäktige.
Nyheter • Publicerad 24 september 2013

I kommunstyrelsen kommer Arne Fransson att gå in som ordinarie ledamot. Ersättare blir Petra Wolf, som är bosatt i Götåkra.

I kommunfullmäktige fick Miljöpartiet tre mandat vid senaste valet. Efter beskedet om Ulf Svensson blir det nu länsstyrelsen som kommer att gå igenom valresultat för att se vem som står i tur att få plats i kommunfullmäktige. Besked om detta kommer att redovisas för kommunfullmäktige.

Annons

– Min bild är att det troligen blir Ingegerd Borg-Saviharju, Ingemar Basth samt jag själv som blir ordinarie. Ersättare blir då Ingvor Carlander samt Mikael Odhage, säger Arne Fransson, som är gruppledare för Miljöpartiet.

Arne Fransson fick beskedet om Ulf Svensson bortgång i slutet av förra veckan. Han konstaterar att Ulf Svensson var en stark politisk profil, inom Miljöpartiet men även i lokalpolitiken i Ulricehamn i stort.

– Han var orädd och engagerad. Egenskaper som gjorde att han var en stor tillgång för partiet.

Arne Fransson nämner några av de frågor som Ulf Svensson särskilt engagerade sig i.

- Ett bra exempel är den tidigare debatten om Lassalyckans idrottsanläggning. Under senaste året har det dels varit skolfrågan och dels diskussionen om etablering av handel på Ubbarp som Ulf Svensson tagit aktiv del.

I grunden hade Ulf Svensson ett starkt engagemang för ”den lilla människan” och för landsbygden, menar Arne Fransson.

– Ulf Svensson var ”mister landsbygden”. Hela hans politiska arbete hade sin grund i en slags vardagssolidaritet. Min förhoppning är att vi kan fortsätta lyfta fram våra politiska frågor i den andan, säger Arne Fransson.

Christer Seldevall
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons