Annons
Nyheter

UIFK chanslöst mot Frisco

Ett ungt och lätt Ulricehamns IFK hade ingen möjlighet till poäng mot Friscopojkarna.
– Det är bra för våra spelare att få möta sådant motstånd, säger Dan Mårtensson.
Nyheter • Publicerad 24 september 2013

IK Friscopojkarna blev en precis så svår uppgift för UIFK som tabellplaceringen indikerade. 0–3 stod det på Lassalyckans resultattavla efter spelade 90 minuter och det är siffror som speglar måndagskvällens match väl.

– Vi hade egentligen inte mycket att sätta emot när Frisco satte sin press mot oss. Tjejerna fick kämpa om varje meter och det var också det riktigt positiva i matchen – att vi står upp och ändå tar kampen mot ett tyngre lag, säger tränaren Dan Mårtensson.

Annons

Herrljungalaget har några fysiskt starka och rutinerade spelare som håller ihop laget och som var den stora skillnaden gentemot UIFK.

– På plussidan kan vi också lägga att vi nu ser en klar förbättring av vårt försvarsspel när vi möter långbollande lag. Tidigare hade vi problem med detta men nu börjar tjejerna klara det spelet riktigt bra, säger Dan Mårtensson.

Målvakten Lisa Romeborn fick ryggproblem och tvingades utgå en bit in i andra och ersattes av utespelaren Paulina Kaljo.

– Hon agerade väl lite ovanligt, gjorde några dribblingar och så men höll ändå nollan.

UIFK avslutar seriespelet med match mot Hus FF på söndag.

Ulricehamns IFK – Friscopojkarna 0-3 (0-2)

Mål: 0–1 (19) Annelie Carli, 0–2 (33) Katarina Ölvebo, 0–3 (54) Emelie Wrangmo.

UT–märkta

3 Lina Lindgren

2 Hannah Wass

1 Emelie Nilsson

UT–delade av Dan Mårtensson

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons