Annons
Nyheter

UIF besegrade serieledarna

UIF tog en fin skalp på bortais. Serieledarna Varberg besegrades med 3-2.
– Grabbarna gjorde en kanoninsats i dag, säger tränaren Hasse Hansson.
Nyheter • Publicerad 9 november 2011

Det var ett tufft motstånd som väntade UIF i den tionde omgången. Åtta segrar och en förlust var Varbergs facit inför kampen lagen emellan.

– Vi visste att vi skulle möta ett spelskickligt lag som tycker om att spela långsamt. De spelar lite öststatshockey, säger Hasse Hansson.

Annons

Hansson förfogade över ett litet annorlunda lag i mötet mot serieledarna. Fem tongivande spelare var sjuka. Linus Drott, Patrik Andersson, Victor Kilén, Oskar Bygård och Rickard Thorstenson var lirarna som fattades. Det innebar att bara en kedjeformation var intakt. Men vad spelade det för roll? UIF fick en önskestart. Med knappa tre minuter kvar av första perioden visade Daniel Elofsson vägen när han satte 1-0.

– Jag upplevde det inte som om Varberg hade så mycket press på oss i första. De hade mycket puck men vi styrde ut dom mot hörnen, säger Hansson.

När andra perioden var spelad var ställningen 1-1. Hemmalaget hade kvitterat i numerärt överläge och det var upplagt för en spännande avslutning. UIF hamnade sedan i underläge men vägrade ge upp. Jeff Axelsson ordnade 2-2 och sedan var det dags för rutinerade Elofsson att presentera sig i målprotokollet igen. Det målet innebar tre poäng.

– Det var en mycket bra match från vår sida när det gäller arbetsmoral och försvarsspel. Visst de var bättre än oss hela matchen anfallsmässigt men vi var klart mycket bättre i försvaret, genom det kunde vi vinna. Starkt gjort av oss.

UIF manövrerade ut sitt motstånd med en smart speltaktik och ett mycket disciplinerat spel. Segern innebär att laget nu ligger på en andraplats, tre poäng efter Varberg.

– Jag är jättenöjd med 21 poäng på tio omgångar. Det spelar ingen roll om vi ligger fyra eller tvåa på det. Viktigast är att vi kan hålla en jämnhet.

Labrini Stavrekas

Varberg–Ulricehamn 2-3 (0-1, 1-0, 1-2)

FÖRSTA PERIODEN

Mål: 0-1 (16.59) Daniel Elofsson (Emil Ivarsson, Jeff Axelsson)

Utvisningar: VH 2x2, UIF 1x2

Skott: 15-4

ANDRA PERIODEN

Mål: 1-1 (9.27) Alexsei Sibirtsev (Karl Virta) pp1

Utvisningar: VH 2x2, UIF 2x2

Skott: 9-11

TREDJE PERIODEN

Mål: 2-1 (5.03) Alexander Kuznetsov (David Herfors) 2-2 (6.00) Jeff Axelsson (Emil Ivarsson) pp1, 2-3 (12.32) Daniel Elofsson (Oskar Laurell) bp1

Utvisningar: VH 3x2, UIF 2x2

Skott: 9-4

Skott totalt: 33-19

Domare: Thomas Eriksson

Publik: 307

UIF:s lag: Patrick Bilan (Jonathan Grennard) - Oskar Laurell, Mikael Svensk, Robin Melltoft, Daniel Elofsson, Kristoffer Sigurd - Joni Kauppi, Viktor Svensson, Michael Eklöf, Robin Thorstenson, Christoffer Ferm - Emil Ivarsson, Tomas Svensk, Jeff Axelsson, Niclas Larsson, Linus Bergman - Daniel Bäckström, Tim Sprigg, Linus Tisell

Patrick Bilan

Mikael Svensk

Daniel Elofsson

UT-delade av Hasse Hansson

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons