Annons
Nyheter

Ufsab vill köpa ut Sporthotellet

Kommunens fastighetsbolag försöker nu köpa ut företaget som driver Sporthotellet i Ulricehamn, som ett sätt att lösa tvisten om fastigheten.
Nyheter • Publicerad 14 december 2010

Vid ett ordinarie sammanträde i går hade fastighetsbolaget frågan om Sporthotellet uppe till behandling.

Beslutet blev att erbjuda sig att betala ersättning för viss utrustning som tillkommit i Sporthotellet under nuvarande ledning.

Annons

Ett avdrag för hyresinbetalningar kan också bli aktuellt. Dessutom får Sporthotellet vara kvar ytterligare en tid för att kunna genomföra flertalet av de inbokade arrangemang som planerats.

– Vi vill att han ska få möjlighet att avsluta detta på ett snyggt sätt, säger fastighetsbolagets styrelseordförande Ingvar Kärrmyr (KD).

Samtidigt betyder det att ni är beredda att köpa ut Sporthotellet?

– Det handlar inte om att en ska vinna och en ska förlora. Vi ser förslaget som ett sätt att lösa tvisten på ett för bägge parter positivt sätt. säger Ingvar Kärrsmyr.

Hur erbjudandet ser ut i detalj vill han inte gå in på. Inte heller vill han säga vilken bortre tidsgräns som satts innan Sporthotellet måste tömmas.

– Men vi har en dialog med den tilltänkte köparen. Denne står fast vid sitt bud och tidsramen som vi nu angett är förenlig med den nye köparens avsikter.

Senast före jul vill fastighetsbolaget ha besked från motparten om hur man ställer sig till slutbudet.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons