Annons
Nyheter

Ubab i Timmele säljs – irländska CRH tar över som ägare för Ulricehamns betong

Ulricehamns betong kommer att få nya ägare från och med 2 januari. Det bekräftar företagets vd Fredrik Gustafson för UT sent på fredagseftermiddagen.
Timmele • Publicerad 16 december 2022 • Uppdaterad 22 december 2022
Familjeföretaget i Timmele kommer få nya ägare vid årsskiftet. Bolaget CRH med säte på Irland har fabriker inom prefabricerade betongelement i flera europeiska länder.
Familjeföretaget i Timmele kommer få nya ägare vid årsskiftet. Bolaget CRH med säte på Irland har fabriker inom prefabricerade betongelement i flera europeiska länder.Foto: Pernilla Rudenwall

Det är företaget CRH med säte på Irland som sedan 1 december ingått ett aktieavlåtelseavtal med Timmeleföretaget. De nya ägarna kommer att tillträda den 2 januari.

Det berättar Fredrik Gustafson som hittills har ägt Ubab tillsammans med sin familj.

Annons

– Vi har känt till det här bolaget sedan många år och nu vill de in på svenska marknaden. Vi började då fundera över vår långsiktiga succession i hur vi ska säkerställa en framtida god utveckling för Ubab och våra dotterbolag, säger Fredrik Gustafson.

– Det här var något som hade kommit förr eller senare men när vi fick frågan satte vi oss ner i familjen och blickade framåt för företaget. Vi kände att det här är ett bra tillfälle eftersom det är en, som vi har bedömt det, bra och stark ägare som vi tror på kommer kunna tillföra både kunskap och utveckling för Ubab.

Tanken är att de nuvarande ägarna kommer vara kvar i verksamheten och ha ledande befattningar i det fortsatta arbetet.

– Jag förväntar mig att vi kommer få styra mycket över vår utveckling, men givetvis ha krav på oss. De går in här för att växa och utvecklas i Sverige, och vi hade redan tidigare planer på att fortsätta utvecklas i vår bransch. Här får vi en oerhört stark ägare som vi tror är långsiktigt gynnsamt för oss.

Flera betongföretag har börjat varsla personal, finns sådana risker hos er?

– Det tror jag absolut inte, skulle det bli varsel är det på grund av marknadssituationen, det spelar ingen roll om de äger oss eller om vi äger oss själva. Det finns inga sådana tankar hos oss, men det är klart att vi följer vad som händer på marknaden noga.

Ubab omsatte nära 670 miljoner kronor i fjol och har cirka 200 anställda.

Fredrik Gustafson, vd på Ubab, har hittills ägt företaget tillsammans med sin far Bengt Gustafson och syster Ulrika Swennberg.
Fredrik Gustafson, vd på Ubab, har hittills ägt företaget tillsammans med sin far Bengt Gustafson och syster Ulrika Swennberg.Foto: Lydia Lyckelid
Lydia LyckelidSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons