Annons
Nyheter

Två olyckor samtidigt – änglavakt vid R40

En kvinna tappade kontrollen på riksväg 40 i höjd med Tvärredsavfarten, snuddade en stillastående bil och voltade i diket.
Nyheter • Publicerad 16 juni 2014
Foto: Erik Jullander

Direkt efter olyckan kunde kvinnan för egen maskin ta sig ur bilen men fördes ändå till sjukhuset i Borås.

Olyckan inträffade strax efter klockan 17 på måndagseftermiddagen vid avfarten till Tvärred. Det hade kunnat gå mycket värre. En bil med ett par i stod vid avfarten i färd med att köra ut på R40 när en bil Boråshållet plötsligt kom körande emot dem i full fart.

Annons

Registreringsskylten och de externa extraljusen i fronten slets loss innan bilen fortsatte sin vådliga färd ned i diket.

– Det handlar om millimeter. Hade bilen som skulle svänga ut på vägen kört ända fram till linjen så hade bilen från Boråshållet kört rakt in i sidan. Det var änglavakt, säger Claes Kindberg, räddningsledare på platsen.

Bilen landade på högkant mot ett träd, men räddningstjänsten lade av säkerhetsskäl ned den på taket.

Nästan exakt samtidigt, strax efter klockan 17, inträffade en annan kollision några mil därifrån, närmare bestämt i Älmestad.

Där kunde räddningstjänsten i går kväll inte ge några detaljerade uppgifter om vad som hänt mer än att en bil körde på en annan bakifrån. På plats syntes att åtminstone den ena bilens front var rejält illa tilltygad. Det finns inga rapporter om allvarliga skador.

Erik Jullander
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons