Annons
Nyheter

Två döms efter slagsmål i skolsal

Två unga män mellan 18 och 20 år döms till ungdomstjänst respektive samhällstjänst efter ett knivslagsmål vid Tranemo gymnasieskola i september.
Nyheter • Publicerad 21 mars 2011

Det var under en datalektion som de två eleverna kom i bråk med varandra. Upprinnelsen var att 20-åringen var i färd med att stänga av 18-åringens dator, något som skett flera gånger tidigare under lektionen med påföljd att han skolarbete gått förlorat.

Nu rann sinnet över på 18-åringen som enligt vittnen tog upp en kniv och sade till 20-åringen att han skulle ”passa sig jävligt noga”.

Annons

20-åringen svarade då med att brotta ned 18-åringen. Liggande på golvet fick 18-åringen ta emot en spark och flera knytnävsslag.

Tingsrätten dömer 18-åringen för olaga hot för knivhotet medan 20-åringen döms för misshandel. 20-åringen menar i förhör att han handlat i nödvärn men tingsrätten anser att det för att komma undan knivhotet hade räckt med att brotta ned klasskompisen. Det är för de efterföljande sparkarna och slagen som han döms.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons