Annons
Nyheter

Två bedrägeriförsök på samma Ulricehamnsgata – samma dag

Ulricehamn • Publicerad 21 april 2023
Två Ulricehamnskvinnor, boende på samma gata, blev under onsdagen utsatta för bedrägeriförsök över telefon.
Två Ulricehamnskvinnor, boende på samma gata, blev under onsdagen utsatta för bedrägeriförsök över telefon.

Under onsdagsmorgonen får en kvinna i 65-årsåldern, boende i centrala Ulricehamn, ett telefonsamtal. Personen i andra änden presenterar sig som medarbetare hos telefonoperatören Tele 2.

Uppringaren frågar kvinnan om hon beställt två telefoner. När kvinnan svarar nej, så erbjuder sig uppringaren att kontakta kvinnans bank för att återbetala de pengar som felaktigt dragits från kvinnans konto, och för detta behöver kvinnan lämna ifrån sig sina kontouppgifter.

Annons

Kvinnan anar dock oråd och säger att hon själv ska kontakta banken för att reda ut situationen. Resultatet blir att uppringaren då lägger på luren.

Samma dag blir ytterligare en kvinna, i 70-årsåldern, på samma gatuadress kontaktad. Denna gång via sms, också av någon som uppger sig vara från Tele 2. Avsändarens telefonnummer är också det samma som vid det andra bedrägeriförsöket.

Kort efter sms:et blir kvinnan också uppringd, men genomskådar snabbt bedrägeriförsöket och avslutar samtalet.

Båda händelserna är polisanmälda som försök till bedrägeri.

Jens AugustinssonSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons