Annons
Nyheter

Två åtalas för fräck bilstöld

Männen tog en fabriksny Volvo från en biltransport samtidigt som chauffören satt i hytten och åt frukost. Nu är utredningen klar och de båda männen åtalas bland annat misstänkta för grov stöld.
Nyheter • Publicerad 16 september 2013

Händelsen skedde vid ett rastställe i Strängsered på morgonen den 20 augusti. Männen är 21 och 35 år gamla och från Stockholmsområdet. Det är den äldre av männen som misstänks för grov stöld, enligt åklagaren för att han på något ska ha fått med sig den nya Volvon, värd drygt en halv miljon kronor.

Den yngre mannen misstänks för grovt häleri.

Annons

Bilen ska ha parkerats på en enslig traktorväg i trakten av Strängsered. Sedan har båda männen kommit dit på kvällen för att föra bort den.

Vad de inte visste var att bilen hade upptäckts och att polisen spanade i området. Därför greps männen när de kom till platsen.

När männen greps kunde polisen också beslagta nycklar till bilen, en bensindunk samt registreringsskyltar. Männen misstänks alltså ha planerat att skylta om bilen, tanka den och åka iväg med den.

I den bil som männen färdades i hittade polisen även ett tiotal kontokort, två identitetskort och en guldkedja som stals vid ett inbrott på Hemköp i Kinna tidigare samma natt. För detta åtalas männen misstänkta för häleri.

Den ene mannen nekar till brott och säger att han skulle ut och fiska när han blev gripen. Den andre mannen har gjort vissa medgivande vad gäller att han tänkte befatta sig med bilen samt vad gäller guldkedjan.

Åklagaren åberopar som bevisning bland annat vittnesmål från när bilen stals.

Nu väntar alltså huvudförhandling vid tingsrätten.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons