Annons
Nyheter

Två års fängelse för taxivåldtäkt

En 35-årig man från Ulricehamnsbygden, som för en tid sedan friades från våldtäkt av tingsrätten, har nu blivit fälld och dömd till två års fängelse av hovrätten
Nyheter • Publicerad 7 januari 2009

Mannen åtalades, men friades av tingsrätten, för en påstådd våldtäkt. Tingsrätten ansåg att målsägarens vittnesmål inte var starkt nog för en fällande dom. Den åsikten delades inte av hovrätten för västra Sverige som nu dömer mannen till två års fängelse och 99 000 kronor i skadestånd.

Händelsen inträffade i mars förra året då en ung kvinna anmälde att hon blivit våldtagen i samband med en taxiresa från Borås till Gånghester. Tingsrätten ansåg dock inte våldtäkten styrkt genom vittnesuppgifterna, förhöret med målsägaren eller den medicinska undersökningen och friade mannen från åtalet.

Annons

Mannen hävdade att kvinnan tagit initiativet och med samlaget betalt för taxiresan.

Hovrätten däremot ställer större tilltro till målsägarens vittnesmål och de faktiska händelserna i samband med taxiresan och dömer nu mannen två års fängelse.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons