Annons
Nyheter

Turnerande brandmän på Prången

Under sommaren är räddningstjänsten på turné i Sjuhärad. Under torsdagen befann man sig på Prången.
Nyheter • Publicerad 15 juli 2011
Gustaf Eek provsittar förarsätet. Joakim Eek tittar på.
Gustaf Eek provsittar förarsätet. Joakim Eek tittar på.Foto: Anders Rosenberg
Martin Ahl qvist från räddningstjänsten visar Cecilia, Madeleine, Emmelie, Gabriella, Linus och Alexander vad det finns för utrustning inne i en brandbil.
Martin Ahl qvist från räddningstjänsten visar Cecilia, Madeleine, Emmelie, Gabriella, Linus och Alexander vad det finns för utrustning inne i en brandbil.Foto: Anders Rosenberg
Martin Ahlqvist visar hjärt- lungräddning.
Martin Ahlqvist visar hjärt- lungräddning.Foto: Anders Rosenberg

– Tänk er att ni är på lekplatsen och leker, och så ramlar en av föräldrarna ihop. Vad gör ni då, frågar Martin Ahlqvist från räddningstjänsten de omgivande barnen som har samlats vid en docka som ligger på marken.

Martin, tillsammans med Camilla Dahlberg är på Prångens campingplats bland annat för att som här visa hjärt- lungräddning.

Annons

De som vill får även pröva på att släcka en riktig brand med en handbrandsläckare. Det går även att provsitta brandbilen, kolla på bilens utrustning och förstås fråga Martin och Camilla om det mesta.

– Eftersom vi är här på en campingplats har vi fått frågor om till exempel vad det ska vara för avstånd mellan husvagnarna, men också om vad man ska ha för brandsläckare i hemmet, om brandvarnare och allt möjligt egentligen, säger Camilla.

Turnén inleddes i juni och avslutas den 5 augusti. Nästa gång de kommer till Ulricehamns kommun kommer de vara på Skotteks camping den 3 augusti. Tanken med besöken är att sprida kunskap om bland annat brandskydd och vattensäkerhet.

Förutom de fasta besöken kan till exempel föreningar, fritidsgårdar och liknande i mån av tid få besök.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons