Annons
Nyheter

Tryggt att bo i Ulricehamns kommun

De som bor i Ulricehamns kommun känner sig trygga. Allra tryggast är de som bor på landsbygden.
Nyheter • Publicerad 29 december 2010

Ulricehamns kommun har beställt en sammanfattning av de trygghetsmätningar som gjorts i kommunen under en tioårsperiod. Där går det att notera att allt fler känner sig trygga om de till exempel går ut ensamma under kvällstid.

2008 hade Ulricehamn bland de bästa trygghetssiffrorna i landet och allra tryggast är de som bor på landet. Ulricehamns tätort har ett trygghetsindex på 2,0 medan Gällstad har 1,21 och övriga kommunen 1,12. De senare betecknas som exceptionellt bra värden.

Annons

Även organisationen Sveriges kommuner och landsting, SKL, har gjort en mätning om trygghet och säkerhet och här hamnar Ulricehamn på 65:e plats av landets kommuner.

– Att vi kommer på en bra placering i SKL:s undersökning är ännu en indikator på att vi är på rätt väg i vårt arbete med att skapa en kommun som ulricehamnarna kan känna sig trygga i, säger Johan Lenjesson som är säkerhetssamordnare i Ulricehamns kommun.

Henrik Erickson

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons