Annons
Nyheter

Trångt på tillfällig nattklubb

Runt 400 personer löste biljett till den tillfälliga nattklubben i kvarteret Tvingen dagen före nyårsafton.
Nyheter • Publicerad 3 januari 2012
Foto: Anders Rosenberg
Fakiren Orthae, inhyrd från Stockholm, tillsammans med arrangörerna för festen dagen innan nyårsafton.
Fakiren Orthae, inhyrd från Stockholm, tillsammans med arrangörerna för festen dagen innan nyårsafton.Foto: Anders Rosenberg
Foto: Anders Rosenberg

Club Format var namnet på den tillfälliga nattklubb som öppnades för partysugna ulricehamnare i fredags kväll. Platsen var IPM:s gamla lokal mellan Willys och bowlinghallen. Arrangörer var caféet Format som hade förhoppningar om 300 gäster.

– Det blev faktiskt bättre än så. Vi var drygt 400 personer och det är vi så klart väldigt nöjda med, säger Karin Rylander, en av arrangörerna.

Annons

Att så många fyllde dansgolvet ser Karin Rylander som ett tydligt tecken.

– Det stora intresset visar att det händer alldeles för lite i Ulricehamn. Det finns absolut plats för ett bra ställe att gå ut på i stan.

Är ni sugna på att Format ska växa ut till ett sådant ställe?

– Nej, vi har absolut inga planer på att ordna klubbverksamhet permanent. Däremot är vi öppna för att göra något liknande igen, säger Karin Rylander.

Förutom bar och musik fanns en fakir på plats. Han sprutade eld när gästerna gjorde entré och ägnade sedan delar av kvällen åt att äta glas och sluka svärd.

– Vi ville bjuda på något annorlunda, säger Karin Rylander.

En del av eftersnacket till festen har handlat om trängseln, både vid insläppet och inne i festlokalen. Det fanns de som fick köa i mer än en timma för att komma in och sedan för att få något att dricka.

– Det var första gången vi gjorde detta och vi kan bara konstatera att vi skulle haft mer än en kassa och att vi skulle ha haft en större garderob. Det har vi lärt oss till nästa gång. Jag vill också passa på att säga att folk gärna får vara lite ödmjuka, säger Karin Rylander och låter antyda att en del hårda ord riktats mot arrangörerna.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons