Annons
Nyheter

Trångt i Borås – då drar Västtrafik in två hållplatser i centrum

En besvärlig trafiksituation i centrala Borås – då stannar inte 200-bussen längre vid Bäckängsgymnasiet och Södra Torget utan går direkt från lasarettet till Resecentrum.
– Vi har svårt att föra fram bussarna på ett klokt sätt, säger Camilla Holtet, trafikutvecklingschef på Västtrafik.
Nyheter • Publicerad 24 oktober 2013
Foto: Pernilla Rudenwall Petrie

Buss 200 mellan Ulricehamn och Borås används dagligen av en stor mängd arbetspendlare och elever som går på skolor i Borås. Första stoppet i Borås är vid sjukhuset, nästa vid Bäckäng och därefter Södra Torget och vidare till Borås resecentrum.

Men från 15 december är det en annan ordning som gäller. 200-bussen kommer fortfarande att stanna vid sjukhuset, men kör sedan direkt till resecentrum, utan stopp vid Bäckäng och torget.

Annons

– Det stämmer och orsaken är att det är trångt i de centrala delarna av Borås. Vi har svårt att föra fram våra bussar på ett klokt sätt. Då blir det svårt att hålla tiderna och restiderna för våra kunder blir längre. Det är ingen hållbar lösning, säger Camilla Holtet.

Men om ni inte stannar vid två hållplatser som i dag används av många innebär det väl en försämring för en del av era kunder som måste gå längre?

– Vi har tittat på vilka konsekvenser förändringen får, men kommit fram till att detta är den bästa lösningen med tanke just på trafiksituationen i Borås centrum. Vi kan inte köra alla bussar till Södra torget, säger Camilla Holtet.

Bo Högborn
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons