Annons
Nyheter

Trängde sig in i bostad – tre åtalas för grovt hemfridsbrott

I februari trängde sig tre unga män sig in i en bostad i Dalum där en fest pågick. Männen uppträdde hotfullt och uppgav att de sökte efter en person. Nu åtalas de för hemfridsbrott.
Ulricehamn • Publicerad 24 juli 2020
Totalt fyra män står åtalade för två våldsamma händelser i februari och april i år. Två män är misstänkta för båda gärningarna. Bilden är en genrebild.
Totalt fyra män står åtalade för två våldsamma händelser i februari och april i år. Två män är misstänkta för båda gärningarna. Bilden är en genrebild.Foto: Johan Nilsson/TT

En helg i februari pågick en fest i en bostad i Dalum. I förhör berättar vittnen om att tre maskerade killar strax efter midnatt plötsligt tränger sig in i bostaden. För att komma igenom ytterdörren knuffar de undan en av de boende i lägenheten och slår bort telefonen ur personens hand när hen uppger att hen ska ringa till polisen.

De tre männen uppger sig leta efter en person, är maskerade och uppträder hotfullt. De lämnar bostaden efter 10–15 minuter och försvinner i en bil.

Annons

Händelsen ledde till ett stor polispådrag efter att flera ringt och larmat polisen.

De tre som nu står åtalade för hemfridsbrottet kunde i ett senare skeende identifieras och förhöras av polisen.

Den äldste av dem, en 20-årig man, svarar inte på polisens frågor men förnekar att han är skyldig till brott.

En 18-årig man står även åtalad för skadegörelse då han krossade ett glas under händelsen. Han förnekar brott.

Den tredje åtalade är under 18 år. Han förnekar brott samt att han varit i bostaden under den aktuella kvällen.

”Minns att det var bråk men minns inte att jag slagit någon.”
En av de åtalade männen i förhör.

Utöver det grova hemfridsbrottet står den minderårige killen samt 20-åringen även åtalade misstänkta för en misshandel som skett i centrala Ulricehamn i april. I detta fall i samförstånd med en annan 20-årig man.

Det var under en privat fest på en restaurang i Ulricehamn som ett bråk uppstod utanför lokalen. De tre männen ska tillsammans och i samförstånd ha misshandlat en man genom att utdela knytnävsslag, örfila honom samt genom att sparka och knäa mannen på överkroppen. De ska även ha kastat en ölburk mot mannen som träffade honom på armen.

De två 20-åringarna misstänks även ha uttalat hot mot den misshandlade mannen och en kvinna på platsen.

Den minderårige killen misstänks även ha sparkat en annan man vid samma tillfälle och misstänks därmed för två fall av misshandel.

Samtliga förnekar brott. Den ena 20-åringen berättar att han druckit mycket alkohol den kvällen.

Annons

– Minns att det var bråk men minns inte att jag slagit någon, säger han i förhör.

Rättegången mot de totalt fyra åtalade är planerad för nästa vecka och väntas ta två dagar i Borås tingsrätt.

Lovisa HanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons