Annons
Nyheter

Tranemoman ofredade grannar med nattbesök

En man i 40-årsåldern från Tranemo knackade på hos sina grannar nattetid under tre månader. Han döms för ofredande.
Nyheter • Publicerad 16 oktober 2014

Två av grannarna i hyresfastigheten i Tranemo tröttnade på den granne som ideligen störde andra hyresgästerna med sitt beteende. I december förra året polisanmälde de honom för ofredande.

Då hade mannen under flera månader knackat på andra dörrar och väsnats i trappuppgången. Något som inträffade flera gånger per dag. En av grannarna uppger för polisen att 40-åringen varje natt under tre månaders tid knackat på deras ytterdörr.

Annons

Kvinnan i grannhushållet kände sig hotad av mannen som inte slutade, trots att de och andra grannar sa ifrån. Hyresvärden kunde inte heller få mannen att ändra beteende men ska, enligt grannarna, ha kommit med det lugnande beskedet att den stökiga mannen inte är farlig.

40-åringen själv erkänner att han två gånger knackat på andra dörrar, för att han sökt efter någon. Några andra nattliga utflykter vill han inte kännas vid.

Tingsrätten tycker att det handlar om ofredande. Mannen har skapat en otrygg situationen under lång tid och de dömer honom till dagsböter. Mannen döms samtidigt för narkotikabrott och ett fall av olovlig körning.

Henrik Erickson
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons