Annons
Nyheter

Tranemokvinna lurades av förslagen internetliga

Bedragarna annonserade ut varor på Blocket – och fler än 250 personer över hela landet lurades på pengar. Bland andra en kvinna från Tranemo.
Nyheter • Publicerad 17 februari 2012

De sju huvudpersonerna annonserade ut varor, som inte fanns, på försäljningssajten Blocket och liknande sidor. De fick kunder över hela Sverige att betala in pengar för de påhittade varorna.

En av de 250 personer som lurats av ligan är en kvinna från Tranemo som köpte varor för drygt 3 000 kronor. De flesta varorna lades ut till ett värde av några tusenlappar, totalsumman som bedragarna lurat till sig uppgår till flera hundra tusen kronor.

Domen meddelades i Varbergs tingsrätt i torsdags. Rättegången har varit lång då totalt 22 åtalade ställdes inför rätta. 21 av dem dömdes som skyldiga och får varierande straff, de sju mest aktiva fick fängelse mellan ett och två år.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons