Annons
Nyheter

Tranemokvinna bedöms skyldig till trafikolycka utanför Nittorp

En kvinna i 60-årsåldern från Tranemo kommun döms till dagsböter för att ha orsakat en trafikolycka utanför Nittorp i juni.
Nyheter • Publicerad 10 februari 2011

I olyckan en sommardag förra året krockade en bil, med den 60-åriga kvinnan som chaufför, och en manlig motorcyklist. Motorcyklisten skadade sig så allvarligt i olyckan att han i dag är rullstolsbunden. Bland annat fick han omfattande skador i bäckenet.

Kvinnan polisanmäldes för vårdslöshet i trafik och tingsrätten anser att kvinnan är skyldig. Det anses klarlagt att kvinnan varit över på fel vägbana med i alla fall delar av sitt fordon i den kurva där olyckan inträffade.

Tingsrätten ser inga förmildrande omständigheter kring kvinnans agerande. Hon har inte väjat för något och sikten har på inget sätt varit nedsatt. Bötesbeloppet blir relativt ringa, totalt 8 000 kronor.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons