Annons
Nyheter

Tranemo får ha kvar ambulansen

Tranemo får behålla sin ambulans.
Åtminstone tills dess att den stora översynen av ambulanssjukvården i regionen är klar.
Nyheter • Publicerad 22 januari 2010

Ambulanssjukvården i regionen har ett tufft sparbeting att hantera och i ett tjänstemannaförslag pekades ambulanserna i Tranemo och Vårgårda ut som förlorare. Vårgårdaambulansen skulle tas bort helt och hållet medan den i Tranemo skulle flyttas till Skene.

När ärendet togs upp i styrelsen för Södra Älvsborgs Sjukhus (SÄS) så blev det återremiss. Och inför det avgörande mötet i SÄS-styrelsen den 3 februari så flaggar redan nu S-Fp-C-majoriteten för vad den kommer att säga.

Annons

Ambulansverksamheten är sjukhusens förlängda armar för att garantera ett snabbt och säkert omhändertagande även för dem som bor långt från sjukhusen. Slutsatsen blir ett nej till en avveckling av ambulanserna i Tranemo och Vårgårda.

– Vi andas ut. Och med tanke på vår placering i regionen så tror vi att en större utredning talar till vår fördel, säger kommunalrådet Crister Persson (C).

Om ambulansen i Tranemo togs bort så skulle kommunen rasa än mer i en redan dålig tillgänglighetsstatistik. Ett övergripande mål är att 80 procent av de utlarmade ambulanserna ska nå sina mål inom 20 minuter. I Tranemo är den siffran 38 procent.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons