Annons
Nyheter

Tränare ofredade minderåriga flickor

En man från en idrottsförening misstänks för sexuellt ofredande efter att ha skrivit olämpliga saker på facebook till två minderåriga flickor.
Nyheter • Publicerad 27 april 2013

Mannen har tills helt nyligen varit aktiv i klubben. Men är nu avstängd, enligt klubbens ansvarige.

– Han är avstängd. Jag fick reda på detta i morse. Det var en fullständig chock. Det här är inte roligt. Det är helt oförsvarligt vad han gjort, sa den ansvarige i går.

Annons

En åklagare har utfärdat ett så kallat strafföreläggande, vilket är möjligt om påföljden är begränsat till böter eller villkorlig dom. Föreläggandet har dock inte godkänts av mannen än. Om han godkänner föreläggandet är det att räkna som en dom och det blir ingen rättegång. Om han inte gör det går ärendet vidare till åtal.

Enligt strafföreläggandet har mannen i sin roll som tränare i klubben kommit i kontakt med två flickor, båda under femton år. Mannen har sedan haft en konversation på facebook med dem och där sagt saker som enligt föreläggandet har ”väckt obehag hos målsäganden och har kränkt hennes sexuella integritet.” Bland annat ska mannen ha skrivit att han vill ha en puss på könsorganet.

Förutom böter på två tusen kronor krävs mannen på ett skadestånd på tio tusen kronor vardera av de båda drabbade flickorna.Mannen har i polisförhör erkänt brottet han anklagas för.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons