Annons
Nyheter

Trädets skola närmare försäljning

Kommunen ansöker om att den före detta skolan i Trädet ska få säljas och användas som bostad.
Nyheter • Publicerad 14 februari 2011
Snart väntas den före detta skolan i Trädet vara ute till försäljning som bostad.Foto: Pernilla Rudenwall Petrie

Turerna kring den före detta skolan i Trädet fortsätter. Ing-Marie Andersson (C) har tidigare lämnat in en motion om att kommunen ska bygga bostäder i fastigheten. Nu har såväl kommunstyrelsen som kommunfullmäktige i stället ställt sig bakom en försäljning av fastigheten. I förslaget ingick även att fastigheten ska få användas till bostäder.

Jan Boger, exploateringshandläggare på miljö- och samhällsbyggnadskontoret, har lämnat in en ansökan om ändrad användning av den före detta skolan.

Annons

– Kommunen ska ju inte äga fastigheter som den inte har användning av till kommunala ändamål. Vi har lämnat in en ansökan för att ändra användningsområdet. Nästa steg blir att gå vidare med mäklare och lägga ut fastigheten till försäljning, säger Jan Boger.

Han tillägger att det inte är omöjligt att fastigheten kan användas till annat än bostäder.

– Vi valde bostäder för att det låg närmast tillhands. Om det kommer spekulanter som exempelvis vill ha lokalen till kontor så får de ansöka om det, säger han.

Nu ligger ärendet hos stadsarkitekt Gunilla Pettersson, som väntas sätta sig in i frågan och besluta om ett förhandsbesked inom kort.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons