Annons
Nyheter

Tönnebovillan till försäljning

Om politikerna säger ja kommer Tönnebovillan, som tidigare fungerade som förskola, att säljas.
Nyheter • Publicerad 16 februari 2011

Den så kallade Tönnebovillan i Hökerum användes tidigare som förskola. Eftersom huset numera står tomt är det nu ute till försäljning. Efter budgivning finns det nu ett förslag till köpekontrakt. Exploateringshandläggare Jan Boger har hand om försäljningen.

– Läget är bra, i ett fint grönområde, och vi är nöjda med prisnivån. Huset är slitet men flyttar man in vill man ju sätta sin egen prägel, säger Jan Boger.

Annons

Enligt förslaget ska fastigheten säljas för 560 000 kronor. Nu är det upp till kommunstyrelsen och kommunfullmäktige att ta ställning till kontraktet. Om politikerna godkänner försäljningen räknar Jan Boger med att köparna kan flytta in i slutet av april.

– Köparen vill ha tillgång till huset så fort som möjligt, men det är en process när kommunens fastigheter ska säljas. Beslutet måste till exempel vinna laga kraft och det tar lite tid, säger Jan Boger.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons