Annons
Nyheter

Tom skola ute tillförsäljning

Skolan i Trädet står fortfarande tom. Nu ska den ut på försäljning igen.
Nyheter • Publicerad 10 januari 2013

Tanken var att den nedlagda skolan skulle bli hem för ungdomar som hamnat snett. Men de presumtiva köparna backade ur eftersom renoveringen av skolan för ett sådant ändamål skulle bli för dyr, så nu kvarstår fortfarande frågan om vad man ska göra med skolan.

Centerpartisten Ing-Marie Andersson vill gärna se att förskolan och fritids som nu finns i ett bostadshus flyttar in i skolan.

Annons

– Jag tycker det är slöseri att kommunens lokal står oanvänd och jag har försökt få fram siffror på vad den kostar kommunen varje månad utan att lyckas. Dessutom börjar det bli fullt på förskolan och fritids i Trädet, förskolan har fler än 25 barn inskrivna, och det vore perfekt att använda första våningen i skolan och ha två avdelningar där, i stället för att lägga ned verksamheterna här ute, säger Ing-Marie Andersson.

Enligt Jan Boger mark- och exploateringshandläggare på Ulricehamns kommun har kommunen i dagsläget inga köpare men en fastighetsmäklare i kommunen har fått i uppdrag att lägga ut fastigheten till försäljning med det snaraste.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons