Annons
Nyheter

Tog plånbok från 90-åring

Två kvinnor och en man misstänks ha tagit plånböcker av äldre på flera olika platser i landet, bland annat Ulricehamn. Nu åtalas de för tolv fall av grov stöld.
Nyheter • Publicerad 27 september 2013

Enligt åtalet var det den 2 juli 2010 som de två kvinnorna tog plånboken från en kvinna i 90-årsåldern inne på Ica i Ulricehamn. Plånboken innehöll nyckel, fyra hundra kronor i kontanter och identitetskort.

Liknande händelser ska alltså ha skett i Uddevalla, Borås, Trollhättan, Vänersborg, Oskarshamn, Degerfors, Lidköping, Jönköping och Mölndal. Totalt är det tolv fall av grov stöld som personerna åtalas för. De åtalas dessutom för två fall av grovt bedrägeri efter att ha använt stulna kort för att ta ut pengar.

Annons

I ett fall åtalas de för försök till grovt bedrägeri efter att ha försökt ta ut pengar med ett stulet kort.

Genom plånboksstölderna ska de åtalade ha kommit över allt från 150 kronor i lunchkuponger till 16 000 kronor i kontanter.

De åtalade anhölls i slutet av augusti i år och sitter fortfarande frihetsberövade i väntan på rättegång.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons